vrijdag 2 maart 2018

Zanger ChristoffChristoff De Bolle (Ninove, 18 juni 1976), beter bekend als Christoff, is een Vlaamse zanger en radiopresentator. Zijn zus is de zangeres Lindsay. Samen brachten zij diverse duetten uit. Naast zijn solocarrière is Christoff sinds 2015 onderdeel van het schlagertrio Klubbb3.
Op 12-jarige leeftijd nam Christoff zanglessen en zong hij in het kerkkoor van Hemelrijk. Op zijn vijftiende deed hij mee aan het VTM-programma Soundmixshow met het nummer Voor jou van Luc Steeno. Christoff volgde tot zijn zestiende jaar onderwijs aan het IKSO van Denderleeuw. In 1993 nam hij deel aan de Belgische preselectie voor het Eurovisiesongfestival, met het nummer Zend een S.O.S.. In 2002 deed hij weer mee met Op naar de top. Sinds september 2012 presenteert Christoff op zondagmiddag de nieuw leven ingeblazen versie van de Vlaamse top 10 op Radio 2. Christoff werd in Vlaanderen viermaal onderscheiden met een MIA in de categorie "Vlaams populair". Dit gebeurde in 2011, 2013, 2014 en 2016. Op de "Annes Vlaamse Muziek Awards" won hij in 2012 en 2013 de prijs voor "beste mannelijke artiest-schlager". Christoff had gedurende zeven jaar een relatie met een stagiair bij kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde (dat in 2009 in het nieuws kwam vanwege een steekpartij). In augustus 2014 werd bekend dat de twee uit elkaar waren.[1] Een jaar later werd bekend dat Christoff een relatie had met een andere man

Christoff is ook populair in Duitsland,

met Duitstalige versies van Nederlandstalige liedjes. Zijn eerste album, Blaue Augen (naar 'Blauwe ogen') uit 2009, sloeg er direct aan. In juni van 2010 kwam dan ook zijn tweede album in Duitsland uit, getiteld Das geht klar, gevolgd door het album Feuerwerk in 2012. Klubbb3[bewerken] Zie Klubbb3 voor het hoofdartikel over dit onderwerp. In de zomer 2015 kwam de Nederlandse muziekmanager Jaap Buijs met het idee om een feestgroep op te richten, bestaande uit Christoff, de Nederlandse zanger Jan Smit en de Duitse presentator en zanger Florian Silbereisen. De groep kreeg de naam Klubbb3. Het debuutalbum Vorsicht unzensiert! uit januari 2016 was een succes met top 5-noteringen in Duitsland en Oostenrijk en een zesde plaats in de Vlaamse albumlijst. Het album stond eveneens in Nederland en Zwitserland genoteerd. De debuutsingle Du schaffst das schon bereikte de hitlijsten in enkele landen.[3] De band werd op 10 januari 2016 onderscheiden met de smago! Award, een belangrijke prijs in Duitsland in de schlagermuziek.[4] Op 7 januari 2017 werden ze onderscheiden met de prijs Die Eins der Besten in de categorie Band des Jahres. De prijs werd uitgereikt tijdens de ARD-televisieshow Schlager-Champions - Das große Fest der Besten.[5] Begin 2017 kwam Klubbb3 met hun tweede album Jetzt geht's richtig los! op nummer 1 binnen in Duitsland. In Oostenrijk, Zwitserland en Vlaanderen bereikte het album een top 3-notering. Het nummer Das Leben tanzt Sirtaki werd in een Nederlandstalige versie (Het leven danst sirtaki) op single uitgebracht in Nederland en Vlaanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten